Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- Pandolfini & Σιατερλή , διαθέτει όλο του τον εξοπλισμό, τα υλικά και την πολυετή πείρα του προσωπικού του στούς καλλιτέχνες πού θέλουν να φιλοτεχνήσουν χαρακτικά έργα πρός έκδοση. Ασχολείται κύρια με όλες τις τεχνικές της Χαλκογραφίας , με την εκτύπωση Ξυλογραφίας και άλλων παρεμφερών της τεχνικών όπως η χαρακτική σε λινόλεουμ, μέ τη Φωτοχαρακτική και σε ειδικές περιπτώσεις με τη Μεταξοτυπία.

Με το εργαστήριο Κ%Χ, μπορούν να συνεργαστούν καλλιτέχνες που γνωρίζουν τις τεχνικές διαδικασίες της Χαρακτικής αλλά και καλλιτέχνες που δέν έχουν ποτέ πρίν ασχοληθεί με το αντικείμενο αυτό, αφού το εργαστήριο τους εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη σε οποιαδήποτε απορία ή δυσκολία έχουν αλλά και τις τεχνικές επεμβάσεις στις μήτρες που εκείνοι δέν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν ,γιατί απαιτείται προηγούμενη εμπειρία .
Με λίγα λόγια συχνά το εργαστήριο προτείνει και διδάσκει τεχνικές διαδικασίες γιά να δοθούν λύσεις πού να ικανοποιούν την αρχική ιδέα σύλληψης του έργου ή αλλαγές που επιθυμεί ο καλλιτέχνης κατά την επεξεργασία του έργου .

Μετά από μιά σειρά τεχνικών διαδικασιών , χαράξεων, οξειδώσεων, δοκιμών σε ματιέρες, δοκίμιων εκτύπωσης διαφόρων σταδίων της εξέλιξης του έργου φτάνουμε σ’ ένα τελικό αποτέλεσμα της μήτρας [μιάς ή περισσοτέρων] και επιλέγουμε ανάμεσα σέ αρκετά χρωματικά δοκίμια του χαρακτικού, το τελικό αντίτυπο που θα είναι πρός εκδοση [bon a tirer].

Η εκτύπωση όλης της σειράς των αντιτύπων πού αποφασίζουμε να εκδοθεί γίνεται εντελώς χειρονακτικά –ένα πρός ένα ,στο χρωματισμό της μήτρας, γιά νά ακολουθήσει το πέρασμά της μέσα από το πιεστήριο – και γι’ αυτό είναι απόλυτα ελεγχόμενη ποιοτικά.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- Pandolfini & Σιατερλή, σφραγίζει κάθε αντίτυπο πού δημιουργείται και εκτυπώνεται στό χώρο του. Η ξηρή αυτή σφραγίδα, Κ%Χ, εγγυάται την ποιότητα της εκτύπωσης και την αυθεντικότητα τού έργου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.