ΕΤCΗ ΙΝΚ 2019” ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ & ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

στην ΑΘΗΝΑ

απευθύνεται σε εικαστικούς, φοιτητές και εραστές της τέχνης με εμπειρία στο σχέδιο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 -10 Ιουλίου 2019 , Άφιξη 1η/7ου και Αποχώρηση 11η/7ου

ΔΙΈΥΘΥΝΣΗ: Εργαστήριο Κ%Χ , Βαφειοχωρίου 78, Πολύγωνο, Αθήνα, Τ.Κ. 114 76

Website: www.athensprintmaking.com Email: info@athensprintmaking.com

To ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Pandolfini & Σιατερλή είναι το μοναδικό επαγγελματικό εργαστήριο χαρακτικής στην Ελλάδα που δρα από το 1977. Εξειδικεύεται σε χαρακτικές και εκτυπωτικές μεθόδους, εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, εκθέσεις και δραστηριότητες δια βίου μάθησης για καλλιτέχνες και ερασιτέχνες.

Η αρχειακή συλλογή έργων που διαθέτει – περί τα 2000 σημαντικά χαρακτικά έργα της ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης – δημιουργήθηκε από προσωπική συνεργασία του Pino Pandolfni και της Δήμητρας Σιατερλή με τους πιο σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες και χώρους τέχνης της χώρας, τις τελευταίες 4 δεκαετίες λειτουργίας του. Το εργαστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών βρίσκεται στην αθηναϊκή συνοικία του Πολυγώνου, στην οδό Βαφειοχωρίου 78, και εξυπηρετείται από τις αστικές συγκοινωνίες τρόλεϊ 15 (τέρμα), λεωφ. 224 και 140 (4η στάση Ελ. Βενιζέλου).

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΕTCH INK», λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκθεσιακός χώρος για την Χαρακτική και την συνομιλία της με τον κοινωνικό ιστό. Βρίσκεται στον Λυκαβηττό, στην συμβολή των οδών Κλεφτών & Αρματολών 20 και Αργυρουπόλεως 16, κοντά στον σταθμό metro AΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ και αποτελεί την έδρα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατελή που ιδρύθηκε το 2018 για την υποστήριξη και την εξέλιξη του πολιτιστικού έργου και της συλλογής του ιστορικού εργαστηρίου σε σχέση με την κοινωνία.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Δευτέρα 10 Ιουνίου 2010.

Αποστείλετε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@athensprintmaking.com την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Απαντήσεις θα λαμβάνετε με προσωπικό email έως τις 13 Ιουνίου ενώ, μέχρι τις 18 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλετε το κόστος του προγράμματος στον παρακάτω αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας ή μέσω e banking κατάθεσης στο

KENTΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε.

IBAN: GR5802600990000310200736666 BIC/ SWIFT Code: ERBKGRAA, Διεύθυνση Τράπεζας EUROBANK : Λεωφ. Αλεξάνδρας 118 & Ασκληπιού 191, 114 71 Αθήνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : καθημερινή ατομική παρακολούθηση και καθοδήγηση στην διαδικασία δημιουργίας χάραξης και εκτύπωσης των χαρακτικών έργων, πιστοποιητικό φοίτησης, όλα τα υλικά, εργαλεία και μηχανήματα χρήσης για την παραγωγή των έργων καθώς και πλαισίωση των έργων για την τελική έκθεσή τους. Δελτίο τύπου και ανακοίνωσή του. Εγκαίνια και δεκαήμερη έκθεση των έργων στον χώρο τέχνης “ETCH INK”.

Δεκατιανό καφέ, καθημερινό γεύμα σε ταβέρνα κοντά στον χώρο του εργαστηρίου.

ΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: οι πρώτοι τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα επωφεληθούν από ειδική έκπτωση 40% που το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ προσφέρει σε Έλληνες στο αρχικό κόστος δηλαδή καταβάλουν μόνο 780 ευρώ.

KATABOΛΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ: Μετά την απαντητική αποδοχή της συμμετοχής σας καταβάλετε μέχρι τις 18 Ιουνίου το ποσόν των 780 ευρώ.

Χώρος Δράσης και εργασίας

ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ

Περισσότερες πληροφορίες:

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:*

 • Πέντε (5) πρωϊνές ώρες ημερησίως εργαστηριακή εργασία + 2 δίωρα απογευματινά (προαιρετικά) με την υποστήριξη των υπεύθυνων καλλιτεχνών (Pino Pandolfini, Δήμητρας Σιατερλή και Βαλεντίνης Μαυροδόγλου)

 • Προσωπική συνάντηση mentoring με τον Γιώργο Ταξιαρχόπουλο, υπεύθυνο ανάπτυξης της ομάδας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 • Έκθεση των χαρακτικών έργων που θα προκύψουν από τις 1- 10 Ιουλίου 2019, στον χώρο τέχνης ΕΤCΗ ΙΝΚ για ένα δεκαήμερο. Eγκαίνια, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2019.

 • Πλαισίωση και ανάρτηση των έργων και έξοδα εγκαινίων.

 • Ανακοίνωση και προώθηση δελτίου τύπου έκθεσης με φωτογραφικό υλικό στον τύπο και στα social media

 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος και συμμετοχής στην έκθεση από το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 • Τεχνικές που θα διδαχτούν : οξυγραφία, τονική οξυγραφία (ακουατίντα), μελάνι και ζάχαρη, μαλακό βερνίκι..

 • Θα διατεθούν τέσσερις (4) χαρακτικές μήτρες ψευδαργύρου (τσίγκου) διαστάσεων 30 Χ40 εκ. σε κάθε συμμετέχοντα για εφαρμογή του project που εκείνος έχει ετοιμάσει και θα δρομολογήσει σε συνεργασία με τους υπεύθυνους διδάσκοντες.

 • Όλα τα υλικά, εργαλεία και χρήση των πιεστηρίων και του εργαστηριακού εξοπλισμού**.

 • Οι συμμετέχοντες θα εκτυπώσουν τα έργα τους σε (4) τέσσερα πρωτότυπα αντίτυπα εκ των οποίων τα τρία (3), μαζί με την αντίστοιχη χαραγμένη μήτρα, θα πάρουν μαζί τους στο τέλος του προγράμματος ενώ το ένα (1) θα παραμείνει στην διάθεση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ προς έκθεση και κατόπιν προς αρχειοθέτηση στην συλλογή του αρχείου.

 • Συμφωνητικό συνεργασίας για το διάστημα της δεκαήμερης συμμετοχής στο πρόγραμμα

 • Καθημερινός δεκατιανός καφές και αναψυκτικά

 • Γεύμα καθημερινό σε ταβέρνα (τα άτομα που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες να το ανακοινώσουν)

 • Δύο βραδινές συναντήσεις με φαγητό στο ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

*Η ασφάλιση για τους συμμετέχοντες στο θερινό πρόγραμμα ΕΤCΗ ΙΝΚ 2019 είναι στην προσωπική ευθύνη του καθένα. Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ παίρνει όλα τα μέτρα για την ασφαλή συμμετοχή των εικαστικών στο εργαστηριακό και εκθεσιακό του πρόγραμμα αλλά δεν αναλαμβάνει καμμιά ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί.

** Δηλώνουμε ότι οι οξειδώσεις των χαλκογραφικών έργων διεξάγονται σε διάλυμα νιτρικού οξέος.

ΑΙΤΗΣΗ

Στην αίτηση πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:

 • Έντυπο αίτησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα

 • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα σε μορφή κειμένου

 • Link σε προσωπική σας ιστοσελίδα ή σελίδα σε social media

 • Φωτογραφίες έργων σας [τουλάχιστον 10 έργα (2 ΜΒ μέγιστο)]

Για την αποδοχή της αίτησής σας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με εκτίμηση,

Για την ομάδα διαχείρισης του προγράμματος “ΕΤCΗ ΙΝΚ 2019” – ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ & ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ στην ΑΘΗΝΑ, του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Pandolfini & Σιατερλή Α.Μ.Κ.Ε.

Δήμητρα Σιατερλή

Η ομάδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Pandolfini & Σιατερλή ΑΜΚΕ