1977

Ίδρυση Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών από τον Pino Pandolfini και τη Δήμητρα Σιατερλή

1977

Συνεργασία του Κέντρου Χαρακτικής με τη Βάσω Κατράκη. Θέματα από την Αντίσταση και την Κατοχή τυπώνονται για την έκθεση Η Γυναίκα στην Αντίσταση, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

1978

Αφετηρία συνεργασίας με τον Αλέκο Φασιανό. Πειραματισμοί σε χρώματα και έργα μεγάλων διαστάσεων. Παράλληλες συνεργασίες με τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Γιώργο Μόσχο, τον Κώστα Γραμματόπουλο και τον Χρήστο Καπράλο.
Έναρξη συνεργασίας με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη

1980

Συναντήσεις -συμπόσια καλλιτεχνών στον χώρο του Εργαστηρίου, με χαράξεις και τυπώματα

1981

Τρία λευκώματα Τέχνης σε συνεργασία με την γκαλερί «Ώρα»· εξ ολοκλήρου σε χαλκογραφία τα κείμενα και τα έργα των Τόνιας Νικολαΐδη, Χρόνη Μπότσογλου, Σαράντη Καραβούζη

1985

Ατομική έκθεση του Παναγιώτη Γράββαλου με χαλκογραφίες, σε συνεργασία.με το Κέντρο Χαρακτικής, Γκαλερί Νέες Μορφές.
Συμμετοχή στην Arte Fierra της Μπολόνια, με τους καλλιτέχνες Visani, Γράββαλο, Δρακούλη, Ζιάκα, Φασιανό, Καραβούζη, Μήλιο, Μπότσογλου, Νικολαϊδη, Pandolfini, Σιατερλή, Τέτση.

1986

Ατομική έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου με χαλκογραφίες σε συνεργασία με το Κέντρο Χαρακτικής, Γκαλερί «Νέες Μορφές»

1988

Αφετηρία συνεργασίας με το «Διεθνές Κέντρο Χαρακτικής της Βενετίας» Οργανώνονται δυο εκθέσεις, στην Γκαλερί « Segno Grafico» (1989) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και τη συμμετοχή των Γράββαλου, Ζιάκα, Μπότσογλου, Nικολαϊδη, Pandolfini, Σαρελάκου, Σιατερλή, Σπεράντζα, Φασιανού και στο Centro Culturale Αlba Baletra (1989), Ρώμη.

1989

Οι «Maestri della Scuola Internazionale di Grafica di Venezia» εκθέτουν στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Δημιουργία Ομάδας του Κέντρου Χαρακτικής. Συμμετέχουν οι Aρφαράς, Γράββαλος, Ζιάκα, Κούστας, Μπότσογλου, Νικολαϊδη, Pandolfini, Σαρελάκου, Σιατερλή, Σπεράντζας και Ψυχοπαίδης. Εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.
Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας, Μυτιλήνη. Ομάδα Κέντρου Χαρακτικής

1990

Αφετηρία σεμιναρίων του Κέντρου Χαρακτικής για καλλιτέχνες και θεωρητικούς της Τέχνης, με αντικείμενο τις τεχνικές της Χαλκογραφίας (παραδοσιακές και πειραματικές)
Εκθέσεις με την Ομάδα Κέντρου Χαρακτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου
Αγ. Παρασκευής, στην Γκαλερί «Αργώ», Λευκωσία και στην Γκαλερί «Όψις», Μύκονος

1991

Ομάδα Κέντρου Χαρακτικής: Γκαλερί «Κρεωνίδης», Αθήνα
Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Πολιτιστικό Κέντρο «Mutter Fourage», Βερολίνο

1992

Συμμετοχή του Κέντρου Χαρακτικής στη διεθνή έκθεση «Euroamericana de Grabado 3/92», La Coruna, Ισπανία. Διοργανωτής ο Doroteo Arnais

1993

Έκθεση των Αρφαρά, Μπότσογλου, Γράββαλου, Μ. Ζιάκα, Κούστα, Τ. Νικολαΐδη, Παντολφίνι και Σιατερλή, Galleria del Circolo Artistico, Μπολόνια.
Έκθεση στη Sala Comunale, Gambettola, Ιταλία

1994

Το Κέντρο Χαρακτικής οργανώνει την έκθεση «Identità Elleniche», σε συνεργασία με το Circolo degli Artisti της Φαέντσα και συμμετοχή των Γράββαλου, Ζιάκα, Θόδωρου, Κανιάρη, Κούστα, Μπότσογλου, Νικολαϊδη, Pandolfini, Σιατερλή, Σπυρόπουλου, Φασιανού. Επιμέλεια έκδοσης: Giuliano Serafini.
Έκθεση στο «Σπίτι του Μπουζιάνη», Αθήνα

1996

Έκθεση στη Santa Marina, Vicky Drakos Art Centre- City Bank, Μύκονος

1997

Έκθεση συνεργατών του Κέντρου Χαρακτικής, στην Γκαλερί «Μονόχωρο».

1998

Δημοτική Βιβλιοθήκη, «Il giocco della settimana», Gambettola, Ιταλία
Ομάδα Κέντρου Χαρακτικής: Eν αρχή ην η Χαρακτική, Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας, Ρέθυμνο, Κρήτη

2000

Αφετηρία συνεργασίας με το Μουσείο Φρυσίρα.
Το Κέντρο Χαρακτικής μεταφέρεται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 17. Αναπτύσσει διδακτική δραστηριότητα.

2002

Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου, έκθεση έργων καλλιτεχνών συνεργατών του.
Αίθουσα Τέχνης «Αμυμώνη», Ιωάννινα

2003

Γκαλερί Αστρολάβος, Αθήνα, Ομάδα Κέντρου Χαρακτικής

2004

Πρώτη έκθεση έργων των μαθητών στους χώρους του Εργαστηρίου.

2006

Μεταφορά της έδρας του στο χώρο της οδού Βαφειοχωρίου 78, στο Πολύγωνο.
Συνεργασία με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη για την έκδοση έργων του Σπύρου Αλαμάνου.

2007

Έκθεση αποφοίτων των σεμιναρίων του, Τεχνοχώρος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
Διάλεξη με θέμα «Νέες τάσεις της σύγχρονης ιταλικής χαρακτικής». Καλεσμένος του Κέντρου Χαρακτικής στην Ελλάδα, ο Bruno Bandini, θεωρητικός της Τέχνης και καθηγητής σχολής Καλών Τεχνών της Πάντοβα, Ουρμπίνο και Ραβέννα. Συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών.

Νοέμβριος 2008- Μάρτιος 2009

Έκθεση σε συνεργασία με την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, αναδρομή στην πορεία του Εργαστηρίου με συμμετοχή 61 εικαστικών, καθώς και μαθητών του.


Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του συνεργάζεται με ξένους, Ιταλούς ως επί το πλείστον καλλιτέχνες, όπως ο Renzo Vespignani , ο Αlberto Sughi, ο Cesare Scarabelli, εκδίδοντας μεμονωμένα χαρακτικά έργα αλλά και λευκώματα Τέχνης με χαλκογραφίες. Σημαντικές, επίσης, υπήρξαν οι συνεργασίες του με τους Don Green, Gudrun von Leitner, Meredith Green, Μario Βertozzi, Stefano Beccari, Delio Corbara, Claudio Cappelli, Zunic Milan, Mauro Boschini, Carlo Leoni, Mario Leoni, Donatella Franchi, Giancarlo Franchi, Domenico Guerra, Ιlario Fioravanti, Vittorio Orioli, Mauro Reggiani,Nino Terziari, Edda Vergherio, S.Di Marco, L. Ferranti, A. Milanese, L. Quintili, G. Artibani, G. Checchi, V. Mori και P. Sbano.